benny-anja-lanzarote.reismee.nl

Dag 2; Hotel Las Costas, Puerto del Carmen

Hoi allemaal,

Om kwart voor 8 zijn we wakker. We drinken koffie/thee op ons terras, stappen onder de douche en gaan dan naar het ontbijt. We vinden een tafeltje buiten aan het zwembad en dan gaan we maar eens kijken wat het ontbijt te bieden heeft. Er zijn een paar ronde buffetten met yoghurt/kwark en van alles om er door te doen, er is een buffet met fruit, een buffet met broodbeleg, salade en toppings en het laatste ronde buffet heeft verschillende soorten pastries en brood, maar levert een teleurgestelde Benny op want er zijn geen croissantjes... Het rechte, warme buffet heeft verschillende soorten ei, pancakes en churros en er worden op verzoek omeletten gebakken met van alles wat je er maar door wilt hebben. De rest van het buffet bestaat uit wat aardappelgerechten en gebakken bacon. We starten met een geroosterde boterham met roerei. Er staat zo'n broodrooster met een lopende band erin. De 1e x komt de boterham er net zo wit uit als dat hij er in ging. We voeren het apparaat op tot vol vermogen en als de boterham er een x of 5 doorheen is geweest krijgt hij zowaar een licht kleurtje. Anja haalt voor de 2e ronde 2 plakken donkerbruin stokbrood. 1 met creamcheese en tomaat, de ander met brie en komkommer. Benny gaat voor de yoghurt, maar komt terug met een chocodonut, een plak chococake én 2 chocokoekjes, want hij kan de kommen om de yohurt in te doen niet vinden....hahahaha!! Als Anja voor de 3e ronde gaat komt ze terug een met een bordje met meloen en grapefruit en een schaaltje yoghurt. De schaaltjes stonden er, uiteraard gewoon. Benny gaat dan ook alsnog een bakje yoghurt halen. We spoelen de boel weg met koffie en jus d'orange.

Na het ontbijt drinken we nog koffie op ons eigen terras en gaan dan de cactustuin bij het hotel verkennen. Prachtig!

Kokosnoten.

Anja's favoriet: De Paradijsvogelbloem

We lopen de tuin van het hotel uit en een stukje over de boulevard.

En ook Puerto del Carmen heeft z'n eigen Muscle Beach...


Zodra het kan gaan we het strand op en ploeteren een flink stuk door het mulle zand. Hoe lekker is dit...

Selfietime

Mirador Playa Grande

Dit is ook Puerto del Carmen...

We lopen over de boulevard terug naar het hotel, op naar de koffie...

De middag brengen we door bij het zwembad volgens het 15/15 principe. Oftewel 15 min voorkant sudderen, 15 min achterkant en dan even afkoelen in het water. De 'lunch' betaat uit een portie nacho's met guacemole en frietjes om te delen en allebei een overheerlijke smoothy. Om 5 uur zijn we terug in de kamer, waar we vast een opzetje maken voor de website onder het genot van koffie/thee.

Om half 7 gaan we eten. Het buffet met de voorgerechtjes verschilt niet zo veel met gisteren. Anja heeft vis, salade en brood en Benny kerrierijst met draadjesvlees van het warme buffet wat een stuk beter bevalt vandaag. Als hoofdgerecht heeft Benny spaghetti en een visje van de bakplaat en Anja de gele rijst met werkelijk overheerlijke, botermalse zalm en een salade. We vermaken ons prima tijdens het eten. Aan de tafel naast ons zit een dame met gebakken gamba's op haar bord en we hebben werkelijk allebei nog nooit, iemand garnalen zien pellen met mes en vork. En geloof ons NIET proberen ook, want het is écht, maar dan ook écht NIET te doen. Ze vernaggelt die hele gamba, wat op zich al vreselijk zonde is, maar er blijft ook niets van over om op te eten. Het levert voor ons wel een vermakelijk schouwspel op, dat dan weer wel! We sluiten af met de toetjes. Mousse van limoen, diverse kleine cakejes en niet op de foto, maar wel lekker Jelly pudding van citroen met een beetje slagroom en merengue. We zijn voldaan!

Terug in de kamer gaan we aan de koffie/thee, werken de rest van de website bij en Benny kijkt een film.

Voor straks welterusten en tot morgen!






Reacties

Reacties

Riek

Wij hebben ervaring met gamba’s eten Anja. Jij had jullie buurvrouw best mogen helpen hierbij met een kommetje citroenwater erbij, echt zonde zeg, ??

Ada

Wat een mooi verhaal Anja en dat eten geweldig zeg heerlijk geniet er van ??

Willeke

Hoe heerlijk mooi weer eten staat klaar genieten maar!

Maria

Lekker genieten!

tonnie

toch een mooie wandeling gedaan op naar dag 3

Ineke van Straten

Alles ziet er zo mooi uit!
Heel veel plezier en geniet van de vakantie.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!